22 Mart 2008 Cumartesi

PATATESLİ ÇITIR BÖREK

MALZEMELER
6 yufka
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı galeta unu
İÇ MALZEMESİ VE YAPILIŞI
6 orta boy patates
4-5 dal dereotu
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 küçük soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber
Soganı ocakta kavuralım.patateslerimizi haşlayıp ezelim içine bütün malzemeyi koyup karıştıralım.
BÖREĞİN YAPILIŞI
1 yufkayı koyup bolca yağlıyalım üstüne ikinciyi yufkayıda koyalım tekrar yağlıyalım.8 eşit parçaya bölelim.hazırladığımız iç malzemeden 1 tatlı kaşığı yada birazdaha fazla(isteğe göre)koyalım.sigara böreği sarar gibi saralım.sardığımız börekleri süte batırıp hemen ardından galeta ununa batıralım.tepsiye dizelim.180-200 derede fırında kızarana kadar pişirelim.
NOT:bu börek yapıldığı gün günlük tüketilmeli durdukça özelliklede kapalı bir kapta beklerse çıtırlığını kaybediyor.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

ayca dedi ki...

görünüşü bile harika ilknurcum ellerine sağlık

ilktos dedi ki...

teşekkür ederim arkadaşım sende bir dene nefis oluyor afiyet olsun...