14 Nisan 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Malzeme:
.6 adet enginar
.1 adet küp küp doğranmış patates
.2 adet haşlanmış uzun ince doğranmış havuç
.1 avuç haşlanmış bezelye içi100 gr
. arpacık soğanı
.3/4 su bardağı zeytinyağı
.1 tatlı kaşığı toz şeker
.1 adet limon
.7-8 dal dereotuTuz

Hazırlama:
1-Enginarların saplarını ve kabuklarını soyarak içini iyice temizleyin.Limon suyuyla ovarak yıkayın.ince uzun doğrayın Bir tencereye yerleştirin.2-Doğradığınız soğanları biraz zeytinyağı ekleyerek kavurun ve içine bezelyeleri, havuç ve patatesleri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin.3-Tencereye yerleştirdiğiniz enginarların üzerine pişirdiğiniz karışımı ekleyerek toz şeker ve tuz serpin.4-Limonsuyunu, 1/2 bardak su ve zeytinyağını ilave ederek orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Enginarlar yumuşayınca bir tabağa alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirip servis yapın.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: