9 Haziran 2008 Pazartesi

buttercremalı frambuazlı ananaslı pasta


keki için standart pandispanya hamuru yapıp pişirelim

BUTTERCREAM İÇİN MALZEMELER

6 yumurta

1 bardak şeker

1 su bardağı tereyağ

2 büyük limonun suyu

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Bir tencereye su koyup kaynamasını bekleyin altını kısın ve üzerine başka bir metal çırpma kabı koyarak içine şeker ve yumurta aklarını koyup su dolu ateşin üzerinde çırpmaya başlayalım.taki köpük köpük olup içinde pütür kalmayıncaya kafar çırpalım.ateşten alıp 5 dk elde soğuyncaya kadar karıştıralım.yumuşamış tereyağını ekliyelim karışım koyuluncaya kadar çırpalım.mikserimizi orta hıza alıp limon suyunu ve vanilyayıda ekleyelim çırpmaya devam edelim.en son 1 paket krem şanti ekleyip iyice çırpalım.tamamen karıştıktan sonra üzerini kapatıp dolaba koyalım.buttercream oda sıcaklığındayken sürmekte zorluk çıkarır.buzdolabında soğutmak çok iyi olacaktır.daha sonra pandispanyamızı ikiye keserek içine buttercream sürüp ananas ekleyip dışını tekrar buttercream ile kaplıyoruz.en üstüne bol hindistan cevizi döküp frambuaz ile süslüyoruz.



AFİYET OLSUN...

1 yorum:

ayca dedi ki...

şahsen denedim çok nefis. özellikle kremasındaki aroma harika. tavsiye ediyorum. arkadaşımın ellerine sağlık.