26 Nisan 2008 Cumartesi

KREMALI PASTA


Standart pandispanya ölçülerimiz;


MALZEMELER

.6 yumurta
.1,5 su bardağı toz şeker
.1,5 su bardağı un
.1 paket şekerli vanilin
.1 paket hamur kabartma tozu
.50 gr. eritilmiş tereyağı
.pandispanyayı 175 derece pişirin(ilk 20 dk fırının kapağını açmayın)

KREMA MALZEMELERİ;
.750 gr süt
.3 çay bardağı toz şeker
.1.5 çay bardağı un
.3 tatlı kaşığı buğday nişastası
.3 yumurta sarısı
.1 paket vanilya
.1/2 paket krem şanti

ÜSTÜ İÇİN MAZLEME;
.beyaz çikolata 40 gr
.öğütülmüş şam fıstığı tozu
.taş şeklinde çikolatalı drajeler

YAPILIŞI;
Kekimizi pişirelim piştikten sonra ikiye bölelim.içine pişirdiğimiz pasta kremasından sürelim ve kremanın üstüne krem şantiyide yaydıralım ve iç malzeme olarak ne arzu edilirse onu koyalım.(ben portakal dilimleyip koydum)keki tamamen krema ile kaplayıp üstüne bol çam fıstığı serpiştirelim ve drajeleri istediğiniz şekilde sıralayın.beyaz çikolatayı kekimiz fırında pişerken benmaride eritip sıkma torbasına koyalım ve yağlı kağıdımızın üstüne çeşitli şekiller yapıp buzluğa atalım.en son pasta süslerken pastanın üstüne ekliyelim.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: